Prof.Dr.Ir.Rokhmin Dahuri,MS : Perlu Kontribusi Pikeun Ngawujudkeun Indonesia Salaku Poros Maritim Dunia

Salah sahiji gagasan Presiden Joko Widodo (Jokowi) jeung Wapres Jusuf Kalla  nu meunang rojongan publik  kalawan antuaisme nyaeta tekadna pikeun ngawujudkeun Indonesia salaku PMD (Poros Maritim Dunia).“ Prinsipna nu dimaksud Indonesia salaku PMD ngawengku dua tataran makna (pengertian),filosofis jeung praktis “.ceuk Prof.Dr.Ir.Rokhmin Dahuri,MS mantan Menteri Kelautan & Perikanan   di periode Pemerintahan  Presiden K.H. Abdurahman Wahid jeung Presiden Megawati Soekarnoputri saperti diberitakeun Koran Giwangkara waktu nepikeun Orasi Ilmiah  “Pembangunan