UIN SGD Bandung Henteu Ngalarang Alumni Jadi Artis

Rektor Universitas Islam Negeri (UIN) Sunan Gunung Djati Bandung  Prof.Dr.H.Mahmud ,M.Si  ngadugikeun hatur  nuhun ka sakabeh alumni  nu geus  nyempetkeun  datang  dina  kagiatan acara  reuni akbar alumni UIN SGD Bandung ,  mudah-mudahhan Salengkapna

Rektor Uninus Lantik Pejabat Baru

Rektor Universitas Islam Nusantara (Uninus)  Dr.H.Suhendra Yusuf,MA pada hari Kamis siang  28 Desember 2017 berlangsung di Ruangan Sekolah Pasca Sarjana  kampus Uninus Jl.Soekarno-Hatta No.530 Bandung seperti diberitakan Koran Giwangkara melantik pejabat baru. Salengkapna

Prof.Dr.H.Dedi Mulyasana,M.Pd : Sistem Pendidikan Nasional Acan Profesional Masih Sifatna Administratif

Sistem pendidikan nasional dumasar kana Undang-Undang Nomor 20 Tahun 2003  acan didesain salaku sistem professional kulantaran  dina  praktek pendidikanna masih ngutamakeun  sifatna administratif,birokrasi jeung kebijakan-kebijakan leuwih ngutamakeun kontrol kakawasaan pendidikan tinimbang  pendidikan Salengkapna

Guru Acan Sabanding Jeung Kahirupannana

Kanyataan kiwari  Kualitas guru  Indonesia  seperti kumaha ,saha nu kudu  disalahkeun padahal  perhatian pemerintah geus sakitu hebat  ka  guru,luar biasa , baheula  gaji guru ngan cukup saminggueun  ,tapi ayeuna   luar biasa,aya  guru Salengkapna

21 % Wisudawan STBA Yapari ABA Bandung Meunang IPK Yudicium Cum Laude

Acara Dies Natalis ka 54 jeung wisuda angkatan ka 60,61  pikeun program S1 jeung angkatan  ka 62,63 pikeun program D3 taun 2017 kacida mibanda makna pikeun sakabeh civitas akademika jeung karyawan STBA Salengkapna

Lulusan Akademi Tata Boga Bandung Kudu Mampu Nyiptakeun Produk Dahareun & Inuman Anyar

Upacara Wisuda Akademi Tata Boga Bandung (ATB)   dina  raraga  ngistrenan 77 wisudawan angkatan  Ka 13 Tahun 2017  ngawengku asalna  ti Program Studi Diploma III  Konsentrasi Tata Boga jeung  Diploma  I  Konsentrasi Tata Boga lumangsung Salasa 31 Oktober 2017 di Rumah Makan Ponyo Jl.Raya Cinunuk No.186 Cileunyi Kabupaten Bandung. Kagiatan upacara saperti diberitakeun Koran Giwangkara  dimimitian  pembacaan   ayat suci Alqur’an Surat Ibrahim ayat 32 -34 jeung  7  ku  Qori  M.Afif Saepudin sarta Syaritilawah ku Nadiah Dwi Sri Suryanti.diluuhan  Direktur Akademi Tata Boga Bandung  Yudha Abubakar S.Sos M.Pd,Ketua Yayasan Al Amanah Cileunyi H.Dadang Supriatna,BE sarta diluuhan  pejabat .

Dr.Hj.Reni Marlinawati Ketua IKA UIN SGD Bandung Periode 2017- 2021

Sacara  aklamasi Dr.Hj.Reni Marlinawati kapeto jadi  Ketua Umum Ikatan Keluarga Alumni (IKA) Universitas Isllam Negeri  (UIN) Sunan Gunung Djati (SGD ) Bandung  nu anyar pikeun mangsa Periode 2017-2021  ngaganti  Ketua Umum heubeul Prof.Dr.H.Nanat Fatah Natsir ,M.S  nu geus rengse mangsa jabatanna.  Kitu ceuk Kasubag Humas UIN SGD Bandung  Drs.H.Rohman Setiaman  saperti diberitakeun Koran Giwangkara  . Kapetona Reni lahir di Sukabumi  10 Maret 1973,yuswa 44 taun   kiwari nyangking kalungguhan   salaku anggota DPR

Ceuk Prof.Dr.Uman Suherman,AS.M.Pd : STIKES & AKBID Can Loba Mibanda Dosen Linier

Pikeun  ngabuktikeun Perguruan Tinggi Swasta (PTS) geus   ngalaksanakeun  pendidikan  dumasar Standar Nasional Pendidikan Tinggi (SNPT)  bisa diaudit  ngaliwatan akreditasi..Kukituna  akreditasi  ngabogaan  sababaraha standar  ti  miti tata kelola,kemahasiswaan, penelitian,pengabdian, publikasi ,SDM nepi ka  kapasitas aspek  dosen. “Ngeunaan dosen  di  Sekolah Tinggi Ilmu Kesehatan (STIKES), ,Akademi Kebidanan   (AKBID) , Akademi  Perawat (AKPER),Politeknik Kesehatan  kiwari  masih loba  nyanghareupan  masalah nyaeta   masih can loba  mibabanda   dosen linier “. Ceuk Koordinator Kopertis Wilayah IV Jabar & Banten Prof.Dr.Uman  Suherman A.S,M.Pd  dibarengan Kepala Bidang Kelembagaan

Perguruan Tinggi Henteu Bisa Deui Mibanda sifat Lokal

Ketua Badan Pengurus Yayasan Islam Nusantara  Letjen TNI (Purn) H.Achmad Roestandi,SH nu mayungan Universitas Islam Nusantara (UNINUS) saperti diberitakeun Koran Giwangkara    netelakeun  Persaingan luar biasa  di widang Pendidikan Tinggi  dialaman ayeuna  nu nyababkeunnana  bisa tina  sagala rupa hal ,tapi diantarana  nu paling aktual jeung  relevan nyaeta  ku ayana globalilsasi pendidikan tinggi   kulantaran pemerintah Indonesia geus ngamedalkeun Undang-Undang Penanaman Modal anyar nu eusina geus ngaluarkeun sektor pendidikan,tina “ negative list “ hartina saha bae,ti nagara mana wae  dimeunangkeun  pikeun muka sagala jenjang sakola di Indonedesia.  Ari  Faktor sejenna nu kudu

Milangkala Kopertis Wilayah IV Ka 49

Dina raraga milangkala atawa  mieling Hari Ulang Taun (HUT) Kopertis Wilayah IV Jabar & Banten nu ka 49 ceuk Ketua Panitia HUT Drs.Wahyudin Tahedi,M.Si nu oge salaku Kepala Bidang Kelembagaan & Informasi Kopertis Wilayah IV Jabar & Banten saperti diberitakeun Koran Giwangkara  direuah-reuah pertandingan  Tenis Meja Tunggal Putra dilaksanakeun tanggal 20 nepi ka 22 Oktober  2017 di Gelanggang Olah Raga (GOR)  Bulutangkis SESKO TNI Jl.Martanegara No.11 Bandung.  Ari Bulu Tangkis  dilaksanakeun  20 Oktober 2017 di GOR Kopertis  Wilayah IV JL.P.H.H Mustafa No.38 Bandung jeung  Gerak Jalan ( Putra-Putri) dilaksanakeun 28 Oktobeber 2017 di Gedong Diklat Kopertis Wilayah IV Jl.Raya Jatinangor