Rosi Sianipar S.Sn : Ngainspirasi Masarakat Ku Puisi

Papanggih jeung Rosi Sianipar S.Sn nu sapopoena salaku dosen di Fakultas Ilmu Seni & Sasta (FISS)   jurusan Seni Musik,Seni Fotografi & Film Universitas Pasundan(Unpas) Bandung sarta ngajar di SMKN 10 Bandung waktu acara pelatihan perpustakaan pikeun pengelola perpustakaan sakola SMU/SMA/SMK sa-Jawa Barat diayakeun Unit Pelaksana Teknis (UPT) Perpustakaan Unpas  di Gedong Mandala Saba R.Otto Iskandardinata  di kampus Unpas Jl.Setiabudhi No.193 Bandung.sawatara waktu kaliwat.Dina ieu acara  inyana lain salaku pembicara  tapi muka lapak  ngadagangkeun buku hasil karyana. “ Simkuring seja rek mere inspirasi ka masarakat dina media puisi sarta  miharep oge  ka masarakat sangkan  terinsipirasi sakabeh pengalaman hirupna bisa didokumentasikeun dina media puisi “ceuk Rosi  kalahiran kota Siborong-borong Binjai Sumatra Utara taun 1969  alumni S1 Sekolah Tinggi Seni Indonesia ( STSI)  Bandung  jurusan Teater , S2 Institut Kesenian Jakarta (IKJ) sarta alumni Pelatihan  Penulisan Skenario  TVRI Jakarta jeung Keilmuan Seni Pertunjukan ti  Sponsorship Japan Foundation  nu mimiti jadi dosen  di FISS Unpas ti taun 1969 netelakeun ka Koran Giwangkara.