Koperasi Guru Pegawai SMPN 2 Kota Bandung Asetna Ngaronjat

Merhatikeun laporan Pertanggungjawaban  Pengurus taun buku 2015 Koperasi Pegawai Republik Indonesia (KPRI) Koperasi Guru &  Pegawai  SMP Negeri 2 Bandung kinerja pengurus, pengawas, dedikasi, loyalitas, solidaritas, kabersamaan tanggungjawabna cukup hade.“ Kusabab di  koperasi kerjana kolektif, henteu digawe sorangan, kasibukan sacara bababarengan tapi  ketua jeung pengawasna aktif  mantuan kagiatan”. ceuk   Sekretaris Pusat Koperasi Pegawai Republik Indonesia (PKRI) kota Bandung Drs.Kustiwa Benoputra, M.Pd  dina biantarana Rapat Anggota Taunan (RAT) Koperasi Guru & Pegawai SMPN 2 Bandung lumangsung  Kemis 31 Maret 2016 di SMPN 2 Jl.Sumatra No.42 Bandung.   Numutkeun Kustiwa  saperti diberitakeun Koran Giwangkara  Spirit koperasi ieu perlu dipertahankeun nyakitu deui kaadilan ngaraharjakeun anggotan katinggalina adil.saha nu nganjuk duitna loba  bisa disebut pahlawan koperasi,nyakitu deui nu nyimpen aya  kaistimewaanna jeung di bank,jadi beda jenug bank,nginjeum ka bank untungna keur pemilik bank,tapi di koperasi bisa balik deui “ Nyakitu deui koperasina dina kaayaana sehat dipertahankeun,rengrengan pengurus,pengawas nu geus di gawe   ihlas,kerja keras sarta gawe  tuntas dibarengan kualitas keur ngaraharjakeun anggotana.. Sedengkeun Kepala SMPN 2 Bandung Rudi Rachadian,S.Pd,M.M..Pd  salaku Pembina jeung penasehat Koperasi Guru &  Pegawai SMPN 2 Bandung ngadugikeun  sukur Alhamdullilah  RAT na   bisa dilaksanakeun di bulan Maret,masih dikategorikan koperasi sehat. “ Ieu ngarupakeun pangalaman munggaran di SMPN 2 Bandung,sabab mimiti asup di SMPN 2   di bulan April 2015, jadi  hasil laporan  kagiatan ieu  Kepala Sakolana masih pa H.Nandi  Supriyadi,M.Pd.

“ Nu pikareueuseun waktu mimiti asup ka sakola ieu simkuring ngarasa bungah kulantaran SMPN 2 Bandung geus boga koperasi nu munggaran  mibanda badan hukum kulantaran  henteu sakabeh SMP di kota bandung koperasina mibanda badan hukum”.ceuk Rudi Rachadian..Dumasar panitenna Koperasina kaayaanna sehat sarta cukup  badag  bisa ngainjeumkeun duit Rp.45.000.000,- ka satiap anggota kiwari jumlahna 86 anggota. ,Ka hareup  pihakna salaku Pembina jeung penasehat rek terus ngajak guru, pegawai   SMPN 2 Bandung  sacara  babarengan  pikeun leuwih ngaronjatkeun  leuwih gede deui . “ Kukituna  tong statis dina hiji kaayaan,ngarasa cukup sehat,cukup badag,tapi masih jadi kawajiban sarerea pikeun ngajaga mertahankankeun bari jeung terus digedekeun deui  ku cara nambah ngagolangkeun  modal tina simpanan wajib anggota sangkan leuwih ngaraharjakeun anggotana.

Ari biantarana Drs.Guntara ti Dinas Koperasi UKM  Perindag kota Bandung netelakeun Alhamdullialh Koperasi SMPN 2 Bandung kaayanna ngaronjat  asetna atawa jumla hartana dibanding  taun sacanna  ampir samilyar tepatna Rp.938.021.121,-balukar tina partisipasi angota “ Tangtuna kudu dijadikeun komitmen sacara babarengan salaku anggota yen koperasi ngarupakeun pausahaan nu kudu dijaga kalanggenganna jeung mekarna..RAT taun  buku  2015 ngarupakeun taun ka 5 kapengurusan periode taun 2011-2015 sekaligus ahir jabatan.Kukituna dina  ieu kasermpetan  sarengsena Ketua H.Suwanto ,S.Pd ngalaporkeun  pertanggungjawaban  pengurus  sarta laporan    Ketua Pengawas Pupun Sapuroh,M.P.d  dilaksanakeun pemilihan pengurus dipingpin  Rudi Rachadian nu hasilna Nono Saripuadnan kapilih jadi Ketua sarta Hj.Pupun Sapuroh M.Pd jadi Ketua Pengawas pikeun periode 2016-2020 nu harita keneh langsung diserahterimakeun jabatanna  disaksian Rudi Rachadian (Suherman.S).-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>