Dr.H.Suhendra Yusuf MA Rektor ka 6 Uninus Periode 2016 -2020

Dr.H.Suhendra Yusuf,MA salaku Pembantu Rektor I  Universitas Islam Nusantara (Uninus)   ti mimiti poe Rebo 20 Januari 2016 nyangking kalungguhan salaku rektor  ka 6 Uninus pikeun mangsa periode 2016-2020. Dina poe harita saperti diberitakeun Koran Giwangkara diistrenan Ketua Yayasan Islam Nusantara Letjen TNI (Purn) H.Achmad Roestandi,SH sakalian bareng  jeung pejabat  rengrenganna ngawengku Wakil Rektor I : Dr.H.Husen Saeful Insan,M.MPd,Wakil Rektor II : Dr.Akhmad Mudrikah M.Pd,Wakil Rektor III : Drs.H.Gatot Yusuf Effendi,MM,Wakil Rektor IV :  Prof.Dr.Abdorakhman Ginting.Ph.D,M.Ed   lumangsung  di rohangan Program Pascasarjana,kampus Uninus Jl.Soekarno-Hatta No.530 Bandung.

Suhendra Yusuf ngaganti rektor heubeul Dr.H.Didin Wahidin,M.Pd nu kiwari mancen jabatan salaku Direktur Kemahasiswaan Kementrian Riset Teknologi & Pendidikan Tinggi (Kemenristek Dikti)..Pikeun civitas akademika Uninus tangtuna moal hamo bireuk deui  pada mikawanoh  ka Suhendra Yusuf  kulantaran lian ti geus lila jadi tenaga edukatif atawa dosen tetap Yayasan Islam Nusantara ngadosenan di Fakultas Keguruan Ilmu Pendidikam (FKIP) Uninus jeung  Program Pascasarjana Uninus oge geus lila nyaeta 14 taun   ngajabat salaku Pembantu Rektor I Uninus  ti taun 2002. Lian ti sapooena sibuk di kampus Suhendra Yusuf  lulusan S1 IKIP Bandung,S2 UPI Bandung jeung S3  Ohio University  Amerika   turta miluan training   pendidikan di sababaraha nagara    oge loba kagiatan sejenna nyaeta pernah jadi konsultan The Word Bank (Bank Dunia),  konsultan di widang pendidikan,nulis sababaraha  buku pendidikan  dimedalkeun penerbit di Bandung jeung Jakarta sarta sering miluan seminar sarta  nepikeun presentasi diantarana di Unesco.

“Ku diisttrenanna rektor anyar ieu diharepkeun mawa Uninus leuwih maju. Simkuring percaya bakal leuwih mekar,sok komo rektor anyar ieu geus loba cukup nimba pangalaman salila di Uninus dibarengan elmu pangaweruh  kasang tukangna lulusan ti luar negeri “.ceuk Achmad Roestandi. Suhendra Yusuf sarengsena diistrenan netelakeun bakal ngalaksanakeun tugas amanah ieu sahade-hadena nu tangtuna  sangkan Uninus beuki mekar perlu ayana rojongan ti sababaraha pihak di kampus. “ Minangka tarekah anyar nyaeta kepemimpinan di Uninus ngagunakeun sistem anyar nyaeta  ngaran Pembantu Rektor diganti jadi Wakil Rektor “.pokna. Jeroning kitu  lian ti istrenan rektor nyigeung kagiatan sejenna dilaksanakeun di kampus Uninus Kepala Humas Uninus Drs.Maman Nurdjaman netelakeun dina tangal 20 Desember 2015 Ikatan Keluarga Alumni (IKA) Uninus ngayakeun Musyawarah Besar (Mubes) ku alpukahna Ketua Panitia H.Nukaddis Abdul Nasher,SE,MM nu dieusi acara seminar nasional jeung pemilihan Ketua IKA  Uninus,hasilna Dr.Danny Kusumapradja,SH,M.Hum kapilih jadi Ketuana pikeun periode 2015-2020 ngaganti Ketua heubeul Dr.H.Dada Rosada,SH,M.Si mantan walikota Bandung  nu geus rengse mangsa jabatanna. Danny Kusumapraja nyaeta alumni Fakultas Hukum Uninus pernah nyangking jabatan salaku Kakanwil Kemenkumham Jabar  sarta Kepala Badan Pengembangan Sumber Daya Manusia (BPSDM) Kementerian Hukum dan HAM Republik Indonesia.(Suherman.S).-    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>