Ceuk Gubernur Jabar Ridwan Kamil : Lulusan Ikopin Tong Hariwang Nyanghareupan Revolusi Industri 4.0

Gubernur Jawa Barat  H.Mochamad Ridwan Kamil, ST, M.U.D netelakeun tantangan bakal disanghareupan para lulusan  Institut Manajemen Koperasi Indonesia (Ikopin) kiwari beuki beurat kua ayana digitalisasi industry jeung e-commerce . Kiwari dunya global asup kana revolusi Industri 40. Parobahan industri manufaktur  nu integrasi jeung  sistem online. “ Ngomongkeun Revolusi Industri 4.0 tangtuna  nu dibayangkeun  teknologi kunci bakal digunakeun saperti  Internet Of Things (IoT), kecedasan buatan (Artifical Intelegence), Teknologi Wearables ( Tampilan  nu ngahubungkeun  manusa jeung mesin/Human Machine Interface), Teknologi Robotic  jeung 3D printing”. pokna  dina pointer biantaranaSidang Terbuka Senat Ikopin acara  Wisuda Ikopin ka 45 taun akademik 2017- 2018 lumangsung Saptu 15 September 2018 di Gedong Suhardini kampus Ikopin Jatinangor ngawisuda 340 wisudawan ngawengku  53  Magister Manajemen, 276 Sarjana Manajemen jeung 11 Diploma Tiga.

Tina sajumlah ieu diantarana aya 142 wisudawan wisudawati meunang  beasisawa  ti Kementerian Koperasi & UKM,Bank Central Asia (BCA),Bank Jabar Banten (BJB),Bank Mandiri ,Eka Tjipta Foundation ,Bank Bukopin,Bank Resona Perdania,Bidik Misi,PT.Sri Boga Ratu Raya,Bank BTN sarta tina sajumlah 340 wisudwan diantarana aya 77 wisudawan meunang Yudicium Cum Laude ,246 sangat memuaskan,17 memuaskan turta 3 wisudawan meunang Indek Prestasi Kumulatif ( IPK) panghadena nyaeta lulusan Diploma   Ayu Puspita Sri 3,74 (Biaya Mandiri),lulusan Sarjana Manajemen Shofia Zahra 3,93 (beasiswa Kementerian Koperasi & UKM RI)lulusan Magister Manajemen  I Bambang Waryono 3,92 (biaya mandiri). nu dina ieu kasempetan diluuhan   Rektor Ikopin Dr.(H.C) Ir.H.Burhanuddin Abdullah MA, Pengurus,Pembina  jeung Pengawas Yayasan Pendidikan Koperasi (YPK) , Ketua Senat  Prof. Dr.Ir.H.Burhan Arief,MS  jeung rengrengan anggota senat, Kepala Lembaga Layanan Pendidikan Tinggi Wilayah IV Jawa Barat & Banten  nu disuluran Suroso  SH salaku Kabid Kelembagaan  & Kerja Sama sarta para tamu ondangan.

Numutkeun Ridwan Kamil  pikeun  nyanghareupan  tantangan sagala rupa parobahan   kaasup   Revolusi Industri 4.0 para lulusan Ikopin tong ngarasa hariwang  tapi  kudu  mibanda sumanget optimisme dibarengan persiapan jeung strategi  nu tepat.   Ku ngaliwatan  Visi jeung Misi  ngajadikeun  Jawa Barat Juara Lahir dan Batin Dengan Inovasi Dan Kolaborasi ,Insya Allah bakal jadi senjata lima taun kahareup  pikeun ngajawab  tantangan  bakal  disanghareupan”.pokna. Ridwan Kamil ngebrehkeun program-program unggulan geus disiapkeun salaku persiapan  jeung strategi dina nyanghareupan era industri 40 nyaeta  lian ti nguatan mata rantai produksi industri  leutik ,menengah jeung gede,dibentukna sistem logistik khusus di provinsi  Jawa Barat ku merhatikeun mata rantai besar produksi industri leutik ,menengah  jenug gede. Oge akses pendidikan pikeun sakabeh,nyaeta Jawa Barat bakal nyiapkeun Sumber Daya Manusia (SDM) generasi milenial sangkan jadi angkatan kerja  kompetitif  jeung produktif di era industri 4.0. Sarta ngamekarkeun kawasan industri,,diwangunna kawasan industri lokal di kab,kota di Jawa Barat khususna pikeun industri leutik sangkan ngabentuk iklim industri nu kondusif. Nyakitu deui nguatan UKM jeung nyiapkeun infrastruktur digital ku ngaliwatan program pertumbuhan ekonomi umat mibanda basis inovasi ngawengku  ekonomi digital,inkubator bisnis jeung creative,star up. Saterusna kebijakan industri  ku program inovasi pelayanan publik jeung penataan daerah  jeung ngaronjatkeun investasi di Jawa Barat boh asalna ti jero nagri jeung ti luar nagri. Sedengkeun Rektor Ikopin dina biantarana diantarana ngainformasikeun ka wisudwan/wisudawati ngeunaan parobahan gelar akademik lulusan dumasar Keputusan Menteri Riset Teknologi & Pendidikan Tinggi Nomor 257/M/KPT/2017 ngeunaan ngaran Program Studi di Perguruan Tinggi  jeung Surat Keputusan Rektor Institut Manajemen Koperasi Indonesia Nomor 030/Kept-Rektor/VIII/2018 ngeunaan gelar akademik lulusan ,kukituna perlu  dilakukeun penyesuaian gelar akademik pikeun lulusan Sarjana Manajemen jeung Diploma Tiga. Pikeun jenjang Sarjana Program Studi Manajemen saacanna Sarjana Ekonomo disingkat SE  ayeuna  jadi Sarjana Manajemen disingkat SM, Jenjang Diploma  Tiga Program Studi Manajemen Bisnis  saacanna Ahli Madya disingkat A.Md ayeuna jadi Ahli Madya Administrasi Bisnis disingkat A.Md.AB,sedengkeun pikeun jenjang Magister Program Studi Manajemen henteu aya perobahan.(Suherman.S).-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>