Beubeunangan SHU Kopkar Kopertis IV Ngaleuwihan Target

Ketua Koperasi Karyawan (Kopkar) Kopertis IV Jabar & Banten Hj.Ani Kenangasari,SE,M.Si,Ak netelakeun kaayaan Kopkar Kopertis IV  kiwari terus mekar turta  aya dina kamajuam  sarta   hasil  usahana rada ngaronjat.   “Syarat paling utama  ngamekarkeun koperasi kudu  tetep panceg ngeumbing kana  tujuan koperasi nyaeta ngamekarkeun turta ngaraharjakeun rumah tangga anggota”.pokna  waktu  acara  Rapat Anggota Taunan (RAT) taun  buku 2014  lumangsung  Salasa 17 Maret 2015 di aula Kopertis IV Jl.PH.Hasan Mustopa No.34 Bandung , dina ieu kasempetan  dijereran rengrengan Pengurus Wakil Ketua: Hj.Suarny Amran,SH,MH, Sekretaris I :Suroso,SH,Bendahara I:Drs.H.Gugun Sodik,M.Sc,Bendahara II:Hj.Ongky Mustika,Ketua Pengawas: Dr.Subahi Idris,MM (salaku Sekretaris Pelaksana Kopertis IV),Sekretaris Pengawas:Dr.H.Purwadhi,Anggota Pengawas Drs.H.Basir Habib,M.Si,Ak,CA, Drs.Tia Sugiri,ST.M.Pd,Muharam Wirakusumah S.Sos jeung Manager Oman Rohman,SE. RAT nyokot tema “ Mendorong Untuk Kembali Berkoperasi  ngabahas laporan pertanggungjawaban  Pengurus & Pengawas  Kopkar Kopertis Wilayah IV taun buku 2014 sarta program kerja jeung Rencana Anggaran Pendapatan & Belanja (RAPB) taun buku 2015.

Numutkeun Ani saperti diberitakeun Koran Giwangkara sok sanajan Kopkar Kopertis IV geus mekar salila ieu nyaeta 34 taun ti mimiti ngadegna 5 September 1981, tapi tong  agul  bari jeung boga rasa ngagampangkeun yen   pikeun  taun kahareupna bakal leuwih gampang ngokolakeun koperasi,kulantaran  koperasi geus asup kana jaman bisnis nu leuwih lega  sarta bakal loba ngalibetkeun  pihak katilu.Kukituna  lian ti sakabeh pihak  kudu leuwih manteng  turta beuki pageuh ngeumbing kana tujuan koperasi salaku tjuan kolektif. Oge di koperasi  aya ngarumpulna  sajumlah kakayaan  nu anggota  kudu dimangfaatkeun  keur kapentingan anggota jeung gerakan koperasi.

Ani netelakeun  sakabeh target beubeunangan Kopkar Kopertis IV  salila taun buku 2014 ngaleuwihan target  tinu direncanakeun gedena Rp.152.975.119,-  atawa 12 %.Sedengkeun beban-beban dianggarkeun  Rp.979.035.900,- ari  nu kapakena  ngan  Rp.965.722,945,-. Jadi aya efesiensi beban gedena Rp.13.313.405,- atawa gedena 1,36 % tina rencana beban tinu geus ditetepkeun .Nyakitu deui Sisa Hasil Usaha ( SHU) na  ngaleuwihan target tinu  diancokeun Rp.1.254.481,294,- realisasina  meunang Rp.1.407.456,413,-. Direncanakeun  beubeunangan SHU pikeun  taun buku 2015  leuwih ngaronjat deui nyaeta   kudu meunang  Rp.1.422.844.768,- . “Diharepkeun  partisipasi aktif ti sakabeh anggota turta kakompakan pengurus  mibanda  peranan penting  sangkan sakabeh program kerja  nu geus disusun  bisa karealisasikeun sacara hade”. Ceuk Ani.(Suherman.S).-                                                                                                                                                       

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>