Prof.Dr.H.Dedi Mulyasana,M.Pd : Sistem Pendidikan Nasional Acan Profesional Masih Sifatna Administratif

Sistem pendidikan nasional dumasar kana Undang-Undang Nomor 20 Tahun 2003  acan didesain salaku sistem professional kulantaran  dina  praktek pendidikanna masih ngutamakeun  sifatna administratif,birokrasi jeung kebijakan-kebijakan leuwih ngutamakeun kontrol kakawasaan pendidikan tinimbang  pendidikan sacara professional.  “ Penyelenggaraan pendidikan leuwih ngutamakeun kuantitas tinimbang kualitas antukna  dina prosesna  unsur administrasi,ijazah jeung  angka-angka leuwih diajenan  turta  diutamakeun tinimbang kamampuhan riil ijasah,akreditasi sarta sertifikasi leuwih dihargaan   padahal pasar leuwih ngutamakeun kamampuan multi “.Ceuk Guru Besar Universitas

Guru Acan Sabanding Jeung Kahirupannana

Kanyataan kiwari  Kualitas guru  Indonesia  seperti kumaha ,saha nu kudu  disalahkeun padahal  perhatian pemerintah geus sakitu hebat  ka  guru,luar biasa , baheula  gaji guru ngan cukup saminggueun  ,tapi ayeuna   luar biasa,aya  guru meunang   10 juta  nepi ka 11 juta  rupiah sabulanna .Kitu ceuk  Dr.H.Edi Parmadi,M.M.Pd Ketua Persatuan Guru Republik Indonesia (PGRI) Provinsi Jawa Barat  saperti  diberitakeun  Koran Giwangkara waktu nepikeun makalah “ Mutu Guru Dan Karakter Siswa) dina seminar nasional pendidikan temana “Pendidikan Untuk Mencerdaskan Kehidupan Bangsa Berbasis Akhlakul Karimah “diayakeun Ikatan Keluarga Alumni (IKA) Uninus gawe bareng jeung Sekolah Pascasarjana Uninus lumangsung Saptu 11 November 2017 di kampus Jl.Soekarno-Hatta No.530 Bandung. Numutkeun Eddi  ku geus  ayana perhatian  ti pemerintah ieu  guru geuningan  acan sabanding  jeung kahirupannana

21 % Wisudawan STBA Yapari ABA Bandung Meunang IPK Yudicium Cum Laude

Acara Dies Natalis ka 54 jeung wisuda angkatan ka 60,61  pikeun program S1 jeung angkatan  ka 62,63 pikeun program D3 taun 2017 kacida mibanda makna pikeun sakabeh civitas akademika jeung karyawan STBA Yapari ABA Bandung kulantaran geus ngaraih sagala rupa kaberhasilan boh sacara internal nyakitu deui external salila taun akademik 2016/2017. “ Sacara kalembagaan di umurna nincak 54 taun STBA geus ngahasilkeun deui 156 lulusan ngawengku 89  ti  Program Studi  S1 jurusan Bahasa Inggris,4 bahasa Perancis,4 bahasa Jerman,54 bahasa Jepang  sarta lulusan ti Program Studi  D3  nyaeta 4  ti bahasa Inggris jeung saurang ti bahasa Jepang. Ku diwisuda lulusan anyar ieu ti ngadegna geus ngahasilkeun

Lulusan Akademi Tata Boga Bandung Kudu Mampu Nyiptakeun Produk Dahareun & Inuman Anyar

Upacara Wisuda Akademi Tata Boga Bandung (ATB)   dina  raraga  ngistrenan 77 wisudawan angkatan  Ka 13 Tahun 2017  ngawengku asalna  ti Program Studi Diploma III  Konsentrasi Tata Boga jeung  Diploma  I  Konsentrasi Tata Boga lumangsung Salasa 31 Oktober 2017 di Rumah Makan Ponyo Jl.Raya Cinunuk No.186 Cileunyi Kabupaten Bandung. Kagiatan upacara saperti diberitakeun Koran Giwangkara  dimimitian  pembacaan   ayat suci Alqur’an Surat Ibrahim ayat 32 -34 jeung  7  ku  Qori  M.Afif Saepudin sarta Syaritilawah ku Nadiah Dwi Sri Suryanti.diluuhan  Direktur Akademi Tata Boga Bandung  Yudha Abubakar S.Sos M.Pd,Ketua Yayasan Al Amanah Cileunyi H.Dadang Supriatna,BE sarta diluuhan  pejabat .

Dr.Hj.Reni Marlinawati Ketua IKA UIN SGD Bandung Periode 2017- 2021

Sacara  aklamasi Dr.Hj.Reni Marlinawati kapeto jadi  Ketua Umum Ikatan Keluarga Alumni (IKA) Universitas Isllam Negeri  (UIN) Sunan Gunung Djati (SGD ) Bandung  nu anyar pikeun mangsa Periode 2017-2021  ngaganti  Ketua Umum heubeul Prof.Dr.H.Nanat Fatah Natsir ,M.S  nu geus rengse mangsa jabatanna.  Kitu ceuk Kasubag Humas UIN SGD Bandung  Drs.H.Rohman Setiaman  saperti diberitakeun Koran Giwangkara  . Kapetona Reni lahir di Sukabumi  10 Maret 1973,yuswa 44 taun   kiwari nyangking kalungguhan   salaku anggota DPR