Henteu Ngajadikeun Siswa Kreatif, Proses Pendidikan Agama Islam Masih Pasif Sarta Kajebak Dina Ranah Dogmatis

Proses pendidikan Agama Islam (PAI) kiwari kaayaannana masih kajebak dina ranah kognitif  dogmatis sarta orientasina ngan kana ilmu fikih  ( fikih oriented) wungkul  nyaeta sering  fikih dianggap salaku agama.Kukituna  proses pendidikan agama islam lumangsung masih pasif,siswa jeung siswina ngan saukur ngadengekeun jeung narima  ti guru bari jeung henteu meunang lolongkrang kreatifitas..“ Hal ieu   ngarupakeun tantangan dina ngalaksanakeun  kurikulum 2013 nu museur kana dimensi pedagogic  modern dina pembelajaran nyaeta ngagunakeun pendekatan ilmiah  (scientific approach) dina pembelajaran ngawengku mengamati,menanya,menalar,mencoba ,ngabentuk jejaring pikeun sakabeh mata pelajaram”.  ceuk Guru Besar Universitas Islam Negeri (UIN) Sunan Gunung Djati (SGD) Bandung Prof.Dr.H.Mahmud M.Si nu oge salaku Dekan Fakultas Tarbiyah & Keguruan UIN SGD Bandung waktu nepikeun makalahna “

Diayakeun Primagama ,Kasek & Guru BK Miluan Workshop Rahasia Sukses SNPTN 2014 Jalur Undangan

Manager Primagama Bandung Mimin Sukarmin,S.Si,M.Pd  netelakeun dina raraga  nyanghareupan dilaksanakeunnana  SNPTN  (Seleksi Nasional Masuk Perguruan Tinggi Negeri) 2014 jalur undangan Primagama Bandung gawe bareng jeung Universitas Islam Nusantara (Uninus)  sarta Artline ngayakeun  acara Workshop  Membongkar Rahasiah Sukses SNPTN 2014  “(Jalur Undangan) “ lumangsung Rebo 22 Januari 2014  di rohangan  Pasca Sarjana Uninus Jalan .Soekarno-Hatta No.530 Bandung.Kagiatan  acara workshop  sakalian  Lauching  Smart Consys  Primagama   dibuka Pembantu Dekan III FKIP  Uninus Drs.H.Agus Mulyanto,M..Pd turta   dijejeran  jajaran

Mengikuti OSMB Masa Registrasi 2014.1. 684 Mahasiswa Non Pendas UT UPBJJ bandung

Kegiatan acara Orientasi Studi Mahasiswa Baru (OSMB)  masa Registrasi 2014.1  berlangsung  lancar, Minggu  9 Februari 2014  di halaman kantor Universitas Terbuka (UT) Unit Program Belajar Jarak Jauh (UPBJJ) Bandung  Jl.Payileukan Raya No.1A Soekarno-Hatta Bandung  dimulai pukul 0.8.00 hingga 14.05  Wib diawali pembacaan Ayat Suci Al-Qur’an.dilanjutkan menyanyikan lagu Kebangsaan Indonesia Raya oleh seluruh peserta kemudian mengheningkan cipta dipimpin Kepala  UT UPBJJ Bandung Dra.Hj..Dina Thaib,M.Ed seterusnya menyanyikan lagu Hymne Universitas Terbuka dinyanyikan bersama serta acara berikutnya laporan Ketua Panitia Drs.Dudung Abdullah,M.Pd.

UPBJJ – Universitas Terbuka Bandung Ngalaksanakeun Upacara Penyerahan Ijazah Tahun 2014.1

Unit Program Belajar Jarak Jauh (UPBJJ) Universitas Terbuka (UT) Bandung Rebo 19 jeung Kemis 20 Februari 2014 ngalaksanakeun kagiatan  Upacara Penyerahan Ijazah (UPI) Periode 2014.1 masrahkeun ijazah ka 2.453 lulusan lumangsung di Gedong Balai Sartika Jl.Suryalaya Indah 1-3 Buah Batu Bandung  disaksian Pembantu Rektor IV  UT Dr.Mohamad Yunus,MA ,Kepala UPBJJ-UT Bandung Dra.Hj. Dina Thaib M.Ed,Kepala Dinas Pendidikan & Kebudayaan Provinsi Jawa Barat Prof.Dr. H.Moh.Wahyudin Zarkasyi,CPA,KepalaDinas Pendidikan kab/kota di wilayah kerja UPBJJ-UT Bandung,para pengurus kelompok belajar.Kagiatan ieu

HIMADTIKA FKIP Uninus Ngayakeun NMC IV sa Jawa Barat & Banten

Himpunan Pendidikan Matematika (HIMADTIKA) Fakultas Keguruan Ilmu Pendidikan (FKIP) Universitas Islam Nusantara (Uninus) Senen 10 Februari 2014  lumangsung di kampus Jl.Soekarno-Hatta No.530 Bandung ngayakeun kagiatan  acara NMC IV (Nusantara Mathematics Competition)sa Jabar-Banten nyokot tema “ Be Smart Be Original”.Acara  diluuhan   rektor Uninus Dr.H.Didin Wahidin M.Pd  ngaresmikeun   ieu kagiatan  sarta diluuhan Dekan  FKIP Uninus Dr.H.Hendi S .Muchtar,M.M.Pd  jeung  Pembantu Dekan III Widang Kemahasiswaan  FKIP Uninus Drs.H.Agus Mulyanto,M.Pd,Sekretaris Jurusan  Program Studi Matematika FKIP Uninus Dr.Achmad  Mudrikah,M.Pd.  Numutkeun  Muhamad Ubaydilah salaku panitiana saperti diberitakeun Koran Giwangkara  netelakeun