STIEPAR Yapari Aktripa Bandung Ngaronjatkeun Kompetensi Lulusan Luyu Jeung Paneka Zaman

Ketua Sekolah Tinggi Ilmu Ekonomi Pariwisata (STIEPAR) Yapari Aktripa  Bandung Dr.H.Encep Syarif Nurdin,Drs,M.Pd,M.Si netelakeun mutu kompetensi ngarupakeun  konci pikeun lulusan STIEPAR sangkan  mibanda kaunggulan dina nyanghareupan  saingan caah rongkahna zaman global kiwari Salengkapna

680 Mahasiwa Non Pendas UT UPBJJ Bandung Miluan OSMB 2015.1

Aya 680 mahasiswa non Pendas  ( Pendidikan dasar) Universitas Terbuka  (UT) Unit Program Belajar Jarak Jauh  (UPBJJ)  Bandung  miluan jadi peserta   kagiatan acara Orientasi Studi Mahasiswa Baru (OSMB) masa registrasi  2015.1 lumangsung Salengkapna

Program MM Ikopin Ngayakeun Kuliah Umum

Sekretaris Program MM (Magister Manajemen)  Institut Koperasi Indonesia (Ikopin) Dr.Trida Gunadi,SE,M.Si  netelakeun Program Studi MM Ikopin dina poe Saptu- Minggu 7- 8 Februari 2015 ngayakeun kagiatan acara kuliah umum lumangsung di Pangandaran Salengkapna

Prof.Dr.H.Achmad Sanusi,SH.MPA: Dalam Kerumitan Dan KesemrawutanPerlu Nilai Operasional & Komperehensif

Direktur Program Pasca Sarjana Universitas Isalam Nusantara (Uninus) Prof.Dr.H.Achmad Sanusi,SH.MPA mengemukakan negara Indonesia itu  mengalami pertumbuhan dan perkembangan.Bukan hanya negara  secara fisik,namun juga makna  keindonesiaan kita mengalami pertumbuhan  dan perkembangan.“ Selain lingkungan Salengkapna

Perpustakaan Unpas Ngayakeun Kagiatan “ Bimbingan Pembaca”

Kepala UPT (Unit Pelaksana Teknis) Perpustakaan Universitas Pasundan (Unpas) Hilman Firmansyah,SIP,MAP netelakeun kagiatan bimbingan maca  di perpustakaan Unpas leuwih ditaekeun deui  darajatna ku cara konsultasi. Hal ieu luyu jeung amanat program kerja Salengkapna

STIEPAR Yapari Aktripa Bandung Ngaronjatkeun Kompetensi Lulusan Luyu Jeung Paneka Zaman

Ketua Sekolah Tinggi Ilmu Ekonomi Pariwisata (STIEPAR) Yapari Aktripa  Bandung Dr.H.Encep Syarif Nurdin,Drs,M.Pd,M.Si netelakeun mutu kompetensi ngarupakeun  konci pikeun lulusan STIEPAR sangkan  mibanda kaunggulan dina nyanghareupan  saingan caah rongkahna zaman global kiwari nu  masalahna beuki kompetitif. “ Pikeun ngungkulan masalah ieu geus ngayakeun sagala rupa tarekah   inovasi boh widang akademik,sarana pembelajaran,ngabina SDM (Sumber Daya Manusia) na turta ngabina mahasiswana”.ceuk Encep dina biantarana waktu acara  Upacara Wisuda ka 27  STIEPAR taun akademik  2014. Ngawisuda 190  lulusan  ngawengku 77 lulusan Jurusan  Program Studi Manajemen Priwisata (S1),102 lulusan Jurusan Program Studi Usaha Akomodasi Perhotelan (D-III)  jeung  11 lulusan Program Studi  Usaha Perjalanan Wisata (DIII).Tina sajumlah lulusan  diantara aya 9 urang lulus panghadena.

680 Mahasiwa Non Pendas UT UPBJJ Bandung Miluan OSMB 2015.1

Aya 680 mahasiswa non Pendas  ( Pendidikan dasar) Universitas Terbuka  (UT) Unit Program Belajar Jarak Jauh  (UPBJJ)  Bandung  miluan jadi peserta   kagiatan acara Orientasi Studi Mahasiswa Baru (OSMB) masa registrasi  2015.1 lumangsung Minggu 8 Februari 2015  ti jam 08.45 nepi ka 15.45 di buruan Kantor UPBJJ- UT  Bandung Jl.Panyileukan Raya No.1  A Soekarno-Hatta Bandung.“ Mahasiswa ieu kaasup mahasiswa gawe bareng jeung  BKKBN ( Badan Kependudukan Keluarga Berencana Nasional ) sarta PT.Surya Madistro “.ceuk Ending Wahidin,SIP  waktu macakeun laporan salaku Ketua Panitia acarana nu harita diluuhan Koordinator Registrasi & Pengujian jeung Koordinator BBLBA ( Bantuan Belajar & Layanan Bahan Ajar)  sarta Pengurus KBM  ( Kelompok Belajar Mahasiswa)  sarta Kepala UPBJJ-UT Bandung Dra Dina Thaib M.Ed ngadugikeun biantarana sakalian ngistrenan  mahasiswa  anyar sacara simbolis masrahkeun Kartu Tanda Mahasiswa sarta data pribadi ka mahasiswa putra diwakilan ku Taufik Hidayat  Program Studi Akutansi  jeung putri ku Hesti Setia Rahayu Program Studi Manajemen.   

Program MM Ikopin Ngayakeun Kuliah Umum

Sekretaris Program MM (Magister Manajemen)  Institut Koperasi Indonesia (Ikopin) Dr.Trida Gunadi,SE,M.Si  netelakeun Program Studi MM Ikopin dina poe Saptu- Minggu 7- 8 Februari 2015 ngayakeun kagiatan acara kuliah umum lumangsung di Pangandaran .” Kuliah umum didugikeun  Bupati Kepala Daerah Kabupaten Pangandaran,materina : Kebijakan Pembangunan Perekonomian dan Kepariwisataan di Kabupaten Pangandaran”.ceuk Trida nu oge salaku Ketua Panitia ieu kagiatan  saperti diberitakeun Koran  Giwangkara nu harita dibarengan Direktur Program Pascasarjana Ikopin Dr.H.Sugiyanto,SE,M.Sc  netelakeun di rohangan gawena  Gedong Perkuliahan  Program Pascasarjana MM Ikopin kampus Jatinangor.Numutkeun  Trida tujuan diayakeun kuliah umum ieu nyaeta dina raraga salah sahiji program akademik nu kudu dilaksanakeun khususna pikeun ngarobah wawasan  para mahasiswa  Program Studi MM Ikopin  di lapangan.

Prof.Dr.H.Achmad Sanusi,SH.MPA: Dalam Kerumitan Dan KesemrawutanPerlu Nilai Operasional & Komperehensif

Direktur Program Pasca Sarjana Universitas Isalam Nusantara (Uninus) Prof.Dr.H.Achmad Sanusi,SH.MPA mengemukakan negara Indonesia itu  mengalami pertumbuhan dan perkembangan.Bukan hanya negara  secara fisik,namun juga makna  keindonesiaan kita mengalami pertumbuhan  dan perkembangan.“ Selain lingkungan eksternalIndonesia  yang mengalami pertumbuhan  dan perubahan  juga  lingkungan internal Indonesia mengalami perubahan,pertumbuhan dan perkembangan.Perubahan-perubahan itu membuat apa yang tadinya teratur menjadi  rumit (complex) dan semrawut (chaos) “.ujarnya dalam kegiatan  seminar nasional “ Revitalisasi Nilai-Nilai Nahdatul Ulama Dalam Mengawal Demokrasi “ berlangsung  10 Desember 2014 di kampus Uninus Jl.Soekarno Hatta No.530 Bandung. Kegiatan seminarsecara resmi dibuka rektor Uninus Dr.H.Didin Wahidin M.Pd serta  pada kesempatan tersebut juga hadir pembicara  yakni Kepala Pusat Studi Islam dan Kenegaraan Indonesia  (PSIK-Indonesia) Jakarta Yudi Latif ,MA,P.Hd menyampaikan makalah  “ NU Dan Politik Kebangsaan”,serta materi lainnya  disampaikan Erfianto  Sanaf SH,MH, Drs.KH.Chozin Humaidi serta Dr.Abdul wahid  Maktub.MBA.

Perpustakaan Unpas Ngayakeun Kagiatan “ Bimbingan Pembaca”

Kepala UPT (Unit Pelaksana Teknis) Perpustakaan Universitas Pasundan (Unpas) Hilman Firmansyah,SIP,MAP netelakeun kagiatan bimbingan maca  di perpustakaan Unpas leuwih ditaekeun deui  darajatna ku cara konsultasi. Hal ieu luyu jeung amanat program kerja ti Forum Perpustakaan  Perguruan Tinggi Indonesia nu aya pakuat pakaitna jeung literasi informasi. “ Kukituna dina  bimbingan maca lain wae dilakukeun  ka civitas akademika Unpas tapi oge dilakukeun ka staf pengajar khusuna nu ngabutuhkeun upload data penilaian  ka  portal garuda “. Pokna  waktu narimarombongan Badan Arsip & Perpustakaan  Provinsi  Jawa TengahJl. Dr.Setiabudi No. 201.C Semarangdipingpin ku Kepala Badan Arsip & Perpustakaan Jawa Tengah Drs.Agus Waluyo dibarengan 3 Pustakawan sawatara waktu  katukang waktu ngadongdon ka Perpustakaan Unpas nu lokasina di kampus IV Jl.Dr.Setiabudi No.193 Bandung