Ceuk Sekda Jabar Dr.H. Iwa Karniwa : Uninus Sangkan Balik Deui Ka Marwah Kajayaanna

Sekretaris Daerah Provinsi Jawa Barat Dr.H.Iwa Karniwa mere apresiasi ka rengremga Universitas Islam Nusantara (Uninus) kulantaran geus mere  kontribusi  kana  Indek Pembangunan Manusi (IPM) Jabar khususna pendidikan di  posisi ka 19.” Kukituna Salengkapna

Dr.Hj.Sri Sulastri,M.Pd Kepala SMPN Berprestasi Tingkat Nasional Berhasil Lulus Program Doktor Manajemen Pendidikan Uninus

Hampir  setiap tahun Dr. Hj.Sri Sulastri ,M.Pd  yang semenjak  tahun 2013  hinga  kini  menjabat selaku  Kepala Sekolah Menengah Pertama (SMP) Negeri  49 Kramat Jati  Jakarta Timur ,DKI Jakarta  itu mendapat anugrah kebahagian Salengkapna

Perlu Karakter 4T Pikeun Nyegah Tindakan Radikalisme

Kiwari diperlukeun tarekah pikeun ngungkulan  nyegah  atawa ngabendung  tindakan radikalisme  akibat tina  pangaruh  situasi atawa  kaayaan  di Timur Tengah  ka Indonesia . Tarekah nu perlu dimekarkeun  diantarana wae nyaeta  Karakter 4 T Salengkapna

Mekelan Sarjana Sangkan Mibanda Akhlakul Karimah

Kagiatan Bina Sarjana Muslim (Bislim) nu diayakeun Fakultas Keguruan Ilmu Pendidkan (FKIP) Universitas Islam Nusantara (Uninus)  nyaeta proses pembinaan para lulusan sarjana pendidikan  nu rek diwisuda   utamana diarahkeun  kana ngabentukna kapribadian,jadi henteu Salengkapna

Rakerwil II HIMPAUDI Jabar

Pengurus Wilayah (PW) Himpunan Pendidik Dan  Tenaga Kependidikan Anak Usia Dini Indonesia (HIPAUDI) Provinsi Jawa Barat  Masa Bakti 2014-2018 poe Jumaah  13 Mei 2016 ngayakeun Rapat Kerja Wilayah (Rakerwil) HIMPAUDI Jabar di Salengkapna

Ceuk Sekda Jabar Dr.H. Iwa Karniwa : Uninus Sangkan Balik Deui Ka Marwah Kajayaanna

Sekretaris Daerah Provinsi Jawa Barat Dr.H.Iwa Karniwa mere apresiasi ka rengremga Universitas Islam Nusantara (Uninus) kulantaran geus mere  kontribusi  kana  Indek Pembangunan Manusi (IPM) Jabar khususna pendidikan di  posisi ka 19.” Kukituna simkuring datang  langsung pikeun mere rojongan, sumanget sangkan ka hareupna  Uninus bisa balik deui  ka na marwah kajayaanna  saperti baheula  geus nepi ka  kurang leuwih   ngabogaan 22.000 mahasiswana,  Tapi  ku nolih kaayaan  situasi  akademikna  ayeuna oge  simkuring masih  tetep  optimis sarta  yakin Uninus  bakal aya dina kamajuan  .”.ceuk Iwa  Karniwa netelakeun ka wartawan  sarengsena ngadugikeun orasi ilmiah  di Gedong Bandung Convention Center (BCC)  Jl.Soekarno-Hatta No.354 Bandung tempat lumangsungna  Sidang Terbuka Senat Universitas Islam Nusantara (Uninus) WisudaSarjana ka 59,Magister ka 19 jeung  Doktor ka 9 Uninus  Taun Akademik 2015-2016  poe Rebo 18 Mei 2016.

Dr.Hj.Sri Sulastri,M.Pd Kepala SMPN Berprestasi Tingkat Nasional Berhasil Lulus Program Doktor Manajemen Pendidikan Uninus

Hampir  setiap tahun Dr. Hj.Sri Sulastri ,M.Pd  yang semenjak  tahun 2013  hinga  kini  menjabat selaku  Kepala Sekolah Menengah Pertama (SMP) Negeri  49 Kramat Jati  Jakarta Timur ,DKI Jakarta  itu mendapat anugrah kebahagian termasuk hadiah  didapatkan . Kebahagian nya itu didapat karena prestasinya.  Mengawali karier   menjadi guru  tahun 1978 mengajar  di SMPN 49  dan di  tahun  2008 prestasinya itu telah membuahkan hasil  membahagiakan dirinya yakni  dianugrahi  sebagai Juara I Tingkat Nasional Guru Teladan atau  Berprestasi, dan di tahun 2009   study di Jepang sebagai hadiah juara I Guru Prestasi Tingkat Nasional ,tahun 2010 mendapat penghargaan “ Satya Lencana Maha Bintang Bid.Pendidikan dari Presiden RI  Susilo Bangbang Yudoyono ,,pada tahun yang sama  mendapat penghargaan “ Award” dari Garuda Indonesia atas prestasinya di bidang pendidikan.

Perlu Karakter 4T Pikeun Nyegah Tindakan Radikalisme

Kiwari diperlukeun tarekah pikeun ngungkulan  nyegah  atawa ngabendung  tindakan radikalisme  akibat tina  pangaruh  situasi atawa  kaayaan  di Timur Tengah  ka Indonesia . Tarekah nu perlu dimekarkeun  diantarana wae nyaeta  Karakter 4 T  ngawengku Karakter Tawasut,Tawazun .Tasamuh jeung Taadul.  Kitu ceuk  H. Iman Hilmanuddin,Lc,Dipl,MA Staf  Athan Kedutaan Besar Mesir  waktu nepikeun makalahna  “ Perkembangan Islam Dan Politik Di Indonesia Serta Hubungannya Dengan Situasi Di Timur Tengah “ dina acara Seminar Internasional  nyokot Tema “Perkembangan Situasi Politik dan Islam di Timur Tengah,Isu Ketegangan Sektarian) diayakeun Universitas Islam Nusantara (Uninus)  lumangsung Rebo 11 Mei 2016  pabeubeurang  di Rohangan

Mekelan Sarjana Sangkan Mibanda Akhlakul Karimah

Kagiatan Bina Sarjana Muslim (Bislim) nu diayakeun Fakultas Keguruan Ilmu Pendidkan (FKIP) Universitas Islam Nusantara (Uninus)  nyaeta proses pembinaan para lulusan sarjana pendidikan  nu rek diwisuda   utamana diarahkeun  kana ngabentukna kapribadian,jadi henteu bisa dileupaskeun tina kacerdasan intelektual.“Kukituna posisi kagiatan Bislim ieu nyaeta katepikeunna materi-materina ku ngamekarkeun kapribadian   sangkan sarjanana disagedengun mibanda kamampuhan oge kabentukna kapribadian “. Ceuk  Dr.H.Husen Saeful Insan M.M.Pd  salaku Wakil Rektor I Uninus dina biantarana waktu muka sacara resmi  kagiatan Bislim ka 37 FKIP Uninus nu dina ieu kasempetan dijejeran Ketua Panitiana Dra.Hj.Nani Nur’aeni,M.Pd lumangsung Jumaah 13 Mei 2016 di Gedong Wisma Shakti Taridi Jl.Babakan Sari No. 164 Bandung.Numutkeun Husen hal ieu ngarupakeun salah sahiji syarat bisa hirup di tengah-tengah masarakat saupama sarjanana mibanda intelektual bari jeung  kapribadian islami akhlakul karimah atawa mibanda akhlak mulya. Kukituna posisina kacida strategis  sok sanajan tangtuna henteu cukup ngan ku kagiatan ieu wungkul,tapi kudu daek ngabina diri sorangan. 

Rakerwil II HIMPAUDI Jabar

Pengurus Wilayah (PW) Himpunan Pendidik Dan  Tenaga Kependidikan Anak Usia Dini Indonesia (HIPAUDI) Provinsi Jawa Barat  Masa Bakti 2014-2018 poe Jumaah  13 Mei 2016 ngayakeun Rapat Kerja Wilayah (Rakerwil) HIMPAUDI Jabar di aula Uninus Jl.Soekarno-Hatta No.530 Bandung.Kagiatan diiluan 109 peserta diluuhan Ketua PW HIMPAUDI Jabar Rudiyanto ,S.Pd,M.Si, Rektor Uninus Dr.H.Suhendra Yusuf,MA sarta Bunda PAUD  Dr.Hj.Netty Prasetiyani Heryawan,M.Si  mere pangarahan sakalian ngaresmikeun acara Rakerwil nyokot tema “ Memantapkan visi HIMPAUDI Jawa Barat Yang Profesional,Mandiri,Mengayomi dan Menginspirasi Dalam Kerangka Gerakan Satu Hati,Satu Dedikasi Dan Satu Aksi Mewujudkan PAUD Jawa Barat